Vragen? Bel met onze lijstenmakers: 013-5051225 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Wat is een baklijst en hoe werkt een baklijst precies?

In een baklijst kan een canvasdoek of paneel ingelijst worden door het doek aan de voorkant in de lijst te plaatsen. De lijst valt dus niet aan de voorzijde over het doek heen.

Een baklijst is ideaal voor het inlijsten van bijvoorbeeld een canvasdoek dat gespannen is op een houten frame of spieraam. Ook zijn baklijsten zeer geschikt voor het inlijsten van MDF- of andere houten panelen.
Het slanke profiel zorgt ervoor dat alle aandacht uitgaat naar het kunstwerk dat wordt ingelijst.
De baklijsten worden inclusief ophangsysteem en een handleiding geleverd. In de handleiding kunt u lezen hoe u uw kunstwerk of canvasdoek in de lijst kunt bevestigen.

Baklijsten op maat
Baklijsten worden voornamelijk gebruikt voor canvas, schilderij of kunstwerk op linnen. De baklijsten worden door ons per bestelling op maat gemaakt. Wij zijn een moderne lijstenmakerij waar we de oude ambacht met een online shop en de nieuwste technieken combineren. Wij staan voor een goede prijs, goede kwaliteit en goede service.
Ons assortiment baklijsten is geschikt voor het inlijsten van schilderijen gemaakt op linnen, katoen etc. en gespannen op een spieraam.
Deze baklijsten, waarin een doekraam of paneel ingelijst kan worden van 2 of 4 cm dik, door het doek aan de voorkant in de lijst te plaatsen.
De lijst valt dus niet aan de voorzijde over het doek heen maar staat aan de voorzijde zelfs iets los van het doek.
Aan de achterzijde kan de lijst op het paneel of doek vastgezet worden.
Een baklijst is ideaal voor het inlijsten van bijvoorbeeld een canvasdoek dat gespannen is op een houten frame of spieraam. Ook zijn baklijsten zeer geschikt voor het inlijsten van MDF- of andere houten panelen.
wat is een baklijst
Hoe werkt een baklijst?

De baklijsten zijn lijsten, waarin een canvasdoek of paneel ingelijst kan worden. Het doek wordt aan de voorkant in de lijst geplaatst. Hierdoor is het totale beeld zichtbaar.
De lijst valt dus niet aan de voorzijde over het doek heen, maar staat aan de voorzijde zelfs iets los van het doek.
De baklijsten worden standaard 5 mm groter geleverd. Op deze manier worden de mogelijke toleranties op de spielatten opgevangen.
Wilt u wat meer ruimte dan telt u bijvoorbeeld 2 of 4cm bij de maat op. U krijgt dan 1 of 2 cm ruimte rondom de canvas. Dit versterkt het ruimtelijke effect.
De baklijsten worden inclusief ophangsysteem en een handleiding geleverd. In de handleiding kunt u lezen hoe u uw kunstwerk of canvasdoek in de lijst kunt bevestigen.blankblank

Is je canvas niet helemaal af?

Vind jij ook, dat jouw canvasdoek nog niet helemaal af is? Dan zit er vast geen baklijst om jouw canvas.
Deze schilderijlijst maakt van jouw canvasdoek eyecatcher. Dankzij deze houten lijsten worden canvasdoeken nog unieker.
Een baklijst kopen kun je direct bij het bestellen van een canvasdoek doen, maar deze canvas lijst kun je ook los bestellen. Waar wacht je nog op?!
De doeken van lijstopmaat.nl kun je direct aan de muur hangen, doordat de foto mooi doorloopt op de zijkanten. Maar als je het doek een exclusieve uitstraling wilt geven is een baklijst echt iets voor jou.

Deze baklijsten geven een geweldige sfeer in huis en toveren je foto op canvas om in een prachtig kunstwerk.
De baklijsten worden gemaakt van mooie materialen. Bovendien zijn de baklijsten leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Naast baklijsten kun je bij Lijstopmaat ook een fotolijst of een wissellijst aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld een fotolijst groot op maat laten maken.
Lijstopmaat.nl levert de baklijsten op alle canvasformaten. Naast de kleuren zwart, wit en blankhout, hebben we een heel scala van kleuren en uitvoeringen. Een canvas met baklijst maakt jouw interieur compleet.
Onze standaard baklijsten vind je hier
Wij maken ook baklijsten op maat
Avant II baklijst 546040722 zilver zwart

2 reacties

 1. Dag

  Ik heb een mooi speld (sieraad) gekregen en die wil ik graag opspannen op een doek en voorzien van een bak lijst.

  Vierkant model
  15-15 of 20-20 is groot genoeg denk ik.

  Verzorgen jullie dit ook?

  1. Goedemorgen,
   Voor een sieraad is een 3D lijst meer geschikt. Je sieraad is dan tegen stof beschermd door het glas.
   Groet
   team lijst op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *