Vragen? Bel met onze lijstenmakers: 013-5051225 (ma-vrij: 9.00-17.00)

Als fotograaf/lijstenmaker kom ik veel bij mensen thuis. Ik zie mooie foto’s slecht ingelijst, waardoor de foto’s niet tot hun recht komen. Iets moois aan de muur, dat was de bedoeling. De foto is vergroot om dat het een mooie foto is. Een slechte lijstkeuze doet dat teniet. Terwijl zo’n foto juist een wow-factor in je interieur kan creëren.

Een goede lijst versterkt het beeld

In mijn winkel adviseer ik al meer dan 25 jaar mensen op het gebied van lijsten. Vaak moet ik dan laten zien hoe een foto, met het juiste passe-partout en een passende lijst, veel beter tot zijn recht komt. Een foto of schilderij krijgt dan een wow-factor.

Iets moois aan de muur is groter

Als je een vergroting of schilderij in je hand houdt, is het al snel groot. Veel beter is het om op een afstand de grootte te bepalen. Aangepast aan het meubel waarboven de lijst moet hangen. Of de grootte van de ruimte. Als je op die manier kiest, komt je kunstwerk veel beter tot zijn recht.

Bepaal de juiste grootte

Iets moois aan de muur
Links 30x30cm, midden 70x70cm en rechts 100x100cm

De grootte van je afbeelding kun je eenvoudig bepalen. Neem wat kranten en plak die met tape aan elkaar tot je een grootte van bijvoorbeeld 100×150 cm hebt. Hang dat aan de muur en bekijk op een afstand of de maat goed is. Wanneer het te groot is, knipt je 10 cm van de lengte en 10 cm van de breedte af. Nu kijk je weer. Herhaal dit tot je de, voor jouw gevoel, juiste grootte hebt. Heb je de grootte bepaald, dan kun je je kunstwerk laten afdrukken op hoogwaardige materialen. Dat kan bijvoorbeeld bij onze zustersite fotojosdroog.nl

Versterk je beeld

Wanneer je een passe-partout toepast versterk je de foto. De kijker wordt, door het passe-partout, als het ware de foto ingetrokken. Je passe-partout moet ook een goede breedte hebben. Leidraad is twee à drie maal de breedte van de lijst. Dan krijg je echt iets moois aan de muur.

Wie wij zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *